Aktiviteter i 2014 - januar kvartal

27. marts

Årets mesterskab i Bowling

For andet år i træk modtog Bodil pokalen

Heldet var ikke med alle og undskyldningerne mange, f.eks.: Skoene er for glatte, banerne hælder til siden og gulvet giver sig samt at undgå udgiften til indgraveringen på pokalen.

Efter kampene skulle der fyldes op i væskedepoterne og kalorie tabet skulle udlignes, hvilket skete i de tilstødende lokaler.

27. februar

Livet på Hospice

Hospiceleder Dorit Simonsen har siden sin ansættelse i 2007 forestået ledelsen af Hospice Djursland sammen med bestyrelsen.

I 2001 gik de 5 Rotaryklubber på Djursland sammen om at forberede opførelsen af et hospice. Byggeriet begyndte efteråret 2006 og ét år senere blev det indviet.

Hvordan er det gået i de 6 år?

23. januar

Nyt medlem

Præsident Birgit har netop optaget Hans Jensen og Birgitte fik blomster

9. januar

Tilbage til Australien

efter ét år i Danmark

Vi sagde farvel til Victoria og takkede hende for at være en eksemplarisk udvekslingsstudent - og præsident Birgit gav hende klubbens banner med hjem.

20. marts

Historien om

Assentoft Silofabrik

Bodil Damgaard Nielsen, Assentoft, fortalte om, hvorfor og hvordan hendes far i 1940 begyndte at bygge siloer, og hvordan det siden er gået.

Produktionen begyndte på familiens græsplæne.

De første træsiloer fra 1940 blev anvendt til ensilering af roetoppe. Senere blev de erstattet af gastætte stålsiloer til græsensilage, korn og industrielle formål.

Bodils mand, tidl. borgmester Carl Damgaard Nielsen overtog virksomheden i 1960. Den ejes i dag af sønnerne Anders og Peter.

6. februar

Knud Rasmussens

første

Thule-ekspedition

Jens Christian Worm Gotfredsen, der tidligere har boet på Grønland i mange år, var medlem af Siriuspatruljen i slutningen af 1970erne og må i det hele taget betegnes som en Grønlandskender.

I 2011 fandt han Peter Freuchens ukendte dagbog fra Første Thule-ekspedition (1910-13). Den fortalte han om.

9. januar

Preben i den varme stol

Preben skal være klubbens præsiden i Rotaryåret 2014/15.

Derfor fik han stillet nogle spørgsmål og kvitterede med sine drømme om klubbens fremtid.

6. marts

Bryllup i Uganda

Niels Kristiansen, Gæstgiveren, har flere gange besøgt Uganda, og især én familie er han kommet tæt på. Sidste sommer var han således inviteret til bryllup.

Alt vedrørende bryllup beror på ”sammen-skudsgilde” for alle gæsterne. Ca. 800 deltog i festen hos brudens forældre.

Vi hørte om alt fra frieriet, polterabend, tilberedning af maden, gaveudvekslingerne og naturligvis selve vielsen i en kirken, der kun tiltrak ca. 50 deltagere. Derefter afholdt brudgommens familie en stor fest med dans for ca. 400 deltagere.

Niels havde til aftenens møde serveret et spændende udtog af egnsretter fra Uganda, i nærheden af Kampala, tillavet af hans køkkenmedarbejder fra samme område.

18. januar

Muriel ankom

direkte fra Brasilien

Vores udvekslingsstudent i de næste 12 måneder blev modtaget af de kommende værtsfamilier og præsident Birgit.

Muriel har allerede efter få dage i Danmark lært enkelte danske ord og sætninger.

16. januar

Gå efter mulighederne

Begrænsningerne kommer af sig selv, udtalte tidligere kommunaldirektør, Ejnar Pedersen, nu pensioneret med kvalificeret svagelighed

Web-master: Torben Folmer Bech       *       e-mail: bech@intercon.dk       *       Sponsor af hjemmesiden: I.T.C. Intercon ApS       *        Updated: 16. februar 2016