Aktiviteter i 2010 - oktober kvartal

5. december 2010

Poliovaccination i praksis i Indien

Birgit og Torben var netop hjemvendt fra den nationale vaccinationsdag, hvor 160 millioner børn var planlagt at blive vaccineret den 14. november.

Ud over at vaccinere var deres hovedopgave at promovere dagen for vaccinationerne gennem pressen og at deltage i et optog i gaderne dagen før.

Foromtale af turen i Randers Onsdag

15. december 2010

Julehjælp

Sognepræst Carsten Tranberg-Krab modtager en check fra klubsekretær Birgit Stævne Bech fra Rosenholm Rotary Klub.

Se omtalen i LokalAvisen

18. december 2010

Dødsfald

Mindeord

Lørdag den 18. december mistede Rosenholm Rotary Klub sin præsident. Herluf Helbo døde på Skejby Hospital efter meget kort tids sygdom.

Vore tanker er hos Herlufs familie, som har lidt et meget stort tab, og vi har alle svært ved at forstå, hvorfor det skulle ske. Tilsyneladende var han frisk og rask og havde ingen tegn på livstruende sygdom indtil for fjorten dage siden.

Også for Rosenholm Rotary Klub er det et stort tab. Herluf blev optaget i klubben i januar1991 og blev en meget engageret rotarianer, som både gik ind for, at: ”Det skal være sjovt at være i Rotary” og at påtage sig Rotary-opgaver til gavn for samfundet.

Gennem de 20 års medlemskab har han været formand i flere udvalg, har beklædt flere bestyrelsesposter og siden 1. juli i år var han klubpræsident.

Hans engagement i det praktiske hjælpearbejde viste sig bl.a. ved renoveringen af spejderhytten ”Løvenholm”, hvor han påtog sig tømrerarbejdet.

Uddannelses- & Erhvervsmessen, som klubben afholder en gang om året, vil også blive berørt af Herlufs død, idet han var primus motor og den store drivkraft, når der skulle skabes kontakter med udstillere og sponsorer.

Han arbejdede ihærdigt med at fortælle om Rotary og at gøre andre interesserede i Rotarys arbejde, hvilket resulterede i, at han fik flere nye medlemmer med i klubben.

Herluf havde glædet sig til at være med til at fejre Rotaryklubbens 25-års jubilæum til maj; men sådan blev det ikke.

Vi vil altid mindes ham, og vi må glæde os over det eksempel, han viste os alle.

Æret være Herlufs minde.

Torben

21. oktober 2010

Med GSE-holdet til Missouri

Thomas Blom, Pandrup RK, havde i foråret været en måned i Missouri som leder af distriktets GSE hold og fortalte om nogle af sine og holdets oplevelser.

25. november 2010

Professor Hans Nygaard

fortalte om blodtrykket hos giraffen

Nobelpristageren i 1920 i fysiologi og medicin, August Krogh, har sagt, at man skal undersøge dyr for at forstå mennesker.

Det tog Hans Nygaard til sig, og rejste til Sydafrika sammen med et forskerhold for at undersøge giraffens blodtryk.

3. november 2010

Den 4. erhvervs- og uddannelsesmesse

Som optakt til åbningen havde Rosenholm Tamburkorps marcheret og spillet igennem Rønde til Røndehallen.

Herefter åbnede Syddjurs´ borgmester Kirstine Bille messen. Hun talte bl.a. om vigtigheden af at få en ungdomsuddannelse, og roste den form, erhvervsvejledningen har i dag.

I år havde Messen ca. 600 besøgende.

november 2010

Dette skrev pressen om Messen