Aktiviteter i 2008 - januar kvartal

6. marts 2008

Indien

Birgit og Torben fortalte om deres Rotary-relaterede besøg i Indien.

Specielt omtalte de deres deltagelse i Rotarys PolioPlus projekt i forbindelse med NID (National Immunization Day) den 21. november 2004, hvor 180 mio. indiske børn  blev polio-vaccineret.

Det kræver et par millioner hjælpere. Birgit og Torben var med i et Rotary-team på 21, der kom fra 4 kontinenter.

Se mere om turen her: http://www.intercon.dk/nid

10. januar 2008

Erhvervsparken

Jesper Mathiesen, der er formand for kommunens udvalg for job og erhverv, mener, at både kommende erhvervspark og videnspark må have en Århusvendt placering, hvis de skal have succes. Han peger derfor på Rønde som placering.

27. marts 2008

Rolf Scheen, Oslo Rotary Klub

I et ego foredrag fortalte norske Rolf Scheen om sine mange gøremål og om tilknytningen til Danmark

17. januar 2008

Hornslet Avistryk

Hother Hennings bød velkommen og fortalte om sin oldefar, der grundlagde Hornslet Bogtrykkeri i 1908.

Det begyndte med en boghandel, der senere lavede mindre tryksager.

Udviklingen har medført købet af en helt ny presse, der i dag trykker 2 mio. aviser om ugen og forbruger 36 tons papir.

14. februar 2008

Reden

Joan Fisker Hougaard varetager den daglige ledelse af værestedet ”Reden” Århus.

Her kan kvinderne, hvor de fleste også er stofmisbrugere, få et pusterum fra den barske hverdag på gaden.

21. februar 2008

Varmeværket

Vi mødtes på Fjernvarmeværket, hvor driftsleder Henrik Søgaard fortalte om virksomheden.

31. januar 2008

Riley fra Alaska

Vores udvekslingsstudent 2007/08, Riley, kommer fra Fairbanks, der ligger næsten midt i Alaska.

Hun har nu været her i 6 måneder og fortalte bl.a. om forskellen på Alaska og Danmark med klima, dyr og planter.