Aktiviteter i 2007 - april kvartal

26. april 2007

Hospice Djursland

Rejsegilde på Hospice Djursland gav et godt indtryk af både beliggenhed og form på Danmarks største hospice.

Af Martin Schultz
Lokalavisen Syddjurs:

Næsten planmæssigt rejser det kommende Hospice Djursland sig på den smukke lokalitet på Strandvejen i Røndes udkant. Det kunne et talstærk fremmødt publikum overbevise sig om i torsdags, da endnu en milepæl blev taget imod realiseringen af Danmarks største Hospiceprojekt.

Ikke blot kunne man fornemme bygningens form, men det var allerede nu muligt at opleve bygningens placering i landskabet med samtlige 15 værelser placeret med front mod Følle Bund og en smuk udsigt over enge, vådområde og Kalø Vig. Hvert værelse bliver på 30 kvm med eget badeværelse og med egen terrasse.

Samtidig med at man kunne få syn for sagen i byggeriet, var der ved rejsegildet mulighed for at hilse på den nye hospiceleder Dorit Simonsen, som siden 1. april residerer midlertidigt på borgerhuset Hotellet i Hovedgaden i Rønde. Herfra skal hun i den kommende tid ansætte omkring 50 medarbejdere, som med hende skal rykke ind i den nye bygning 1. oktober og gøre klar til modtagelsen af de første hospicebrugere 1. november.

Dagens vært var formand for bestyrelsen for Hospice Djursland, Peter Hørsman, Hornslet. Udover at give ordet til repræsentanter for entreprenøren C.C. Contractor og arkitektfirmaet C.F. Møller, var der også venlige og forventningsfulde ord fra formanden for Sundhedsudvalget i Syddjurs Kommune, Ninna Thomsen (A), og viceborgmester i Norddjurs Kommune, Jens Peter Jellesen (V).

12. april 2007

Bioenergi i Danmark

Jørgen fortalte engageret om status for biomassens udnyttelse i Danmark.

26. april 2007

Rumænien

Med flotte PowerPoint billeder fortalte Luciana Suica smilende og engageret om sit land. Hun begyndte med at påpege, at tilknytningen til Østeuropa var på retur og tilknytningen til vesten, ikke mindst takket være eu-medlemskabet pr. 1.januar i år, voksede.

14. juni 2007

Løvenholm Hytten

Mødet var henlagt til KFUM-Spejderne Ådalen-Djurs' hytte, hvor mange af vores klubmedlemmer arbejder frivilligt på at gøre hytten brugelig for spejderne.

Projektet omfatter nødvendig reparation / udskiftning af vinduer og døre/hoveddør, installation af el-radiatorer i opholdsrum, ændring af toilet- og badeforhold, lydisolering i spisesal, reparation af hul i stråtag samt andre småreparationer i bygningerne. Projektet forventes afsluttet i efteråret 2007.

Vi havde besøg af vores tidligere udvekslingsstudent fra 2000/01, Viri fra Mexico, der kom sammen med sin kusine og tidlige værtsfamilie Else og Søren Grosen.

28. juni 2007

Præsident skifte

Præsidenten havde stillet telt op i sin gårdhave.

Bent Emmertsen overlod kæden til Hans Hørning og ønskede ham og klubben et godt år.

Hans kvitterede for kæden og overrakte Bent en pastpræsidentnål.

3. april 2007

Til USA i et år på udveksling

Igen i år sender Rosenholm Rotary Klub en ung (mellem 16 og 18 år) på udveksling til et oversøisk land.

Denne gang er det Peter Hinge, der får chancen for at komme til USA.

Se Lokalavisens artikel [klik her]

Se mere om ungdomsudveksling [klik her]

21. juni 2007

Petanque aften

Vi mødtes på petanquebanerne i Rodskov til årets store dyst og havde fint vejr trods udsigterne.

Denne aften havde vi besøg af vores tidligere udvekslingsstudent i 1999 fra Australien, Bronwyn og hendes mor Jenny.

Til hjælp til projektet med Løvenholm Hytten modtog vi fra The Rotary Foundation et District Simplified Grant på kr. 12.000.

12. april 2007

Fra Alaska til et års ophold i Hornslet

I august modtager vi vores udvekslingsstudent 2007/08.
Det er Riley, der kommer fra Alaska.

april - juni 2007

Vil du opleve mere af verden???

Der er nu mere end 74 tilbud om 2 ugers Summer Camps og Homestays (Sydafrika 6 uger) for en dansk dreng eller pige.

5.000 unge mellem 16 og 22 år får hvert år denne mulighed gennem den lokale Rotary Klub.

I år er der invitationer fra 21 lande: Belgien, Canada, Egypten, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Italien, Kroatien, Litauen, Schweiz, Serbien, Slovakiet, Spanien, Sverige, Sydafrika, Taiwan, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, USA og Østrig!

Temaerne for de enkelte lejre er forskellige, dog er en ting fælles - nemlig internationalt venskab og forståelse.

Mangel på ansøgere

Der er mange ledige pladser. Få mere information hos Rosenholm Rotary Klub.

Kontakt Hans Hørning,
tlf. 86 99 63 48  e-mail: hhorning@hotmail.com

Se også: Hvad er Short term Exchange

Info om de enkelte camps